På Cornells Nye Kunstbibliotek Setter Boken Standarden

Mui Ho Fine Arts Library ved Cornell University åpnet i slutten av August. Dens stabler holder en mangfoldig samling som spenner over kunst, arkitektur og fotografering. Courtesy © Lukas Schaller

I Motsetning til nyere universitetsbiblioteker som er basert på fravær av fysiske bøker, Er Cornell Universitys nye kunst-og arkitekturbibliotek et gammeldags utskriftspalass.

her setter trykksaker standarden. «Alt er skalert til boken,» forklarte Arkitekt Wolfgang Tschapeller. «Som menneske er du ikke hovedpersonen, du er gjest mellom bøkene.»

Den nye fit-out, offisielt Mui Ho Fine Arts Library, gestated i fem år På Tschapellers Eponymous Wien firma før den myke åpningen tidlig i August. Innvendig antyder den uttrykksfulle 27.000 kvadratmeter strukturen på det intensive arbeidet som løftet en mye modifisert 1911 stål-og-murverk neoklassisk bygning inn i det 21. århundre. Mens utsiden er en spiffier-versjon av sitt gamle selv, er interiøret dramatisk omkonfigurert. Den mest fremtredende funksjonen er hyllene i hovedetasjen, hvor over 100.000 volumer ser ut til å flyte midair over forskjøvet honeycomb stål mezzaniner.

For å imøtekomme alle disse bøkene (som teller mindre enn halvparten av den totale samlingen), styrket Tschapeller, Samt New York City–baserte architect-of-record STV, det opprinnelige kryssbjelkeskelettet for å holde de tre etasjene med stabler. Konfigurasjonen inviterer klar utsikt over hovedetasjen som bare avbrytes av delikat stålkabling og kolonner. Fra de fleste vinkler, stabler bob litt bort fra bygningen konvolutten, en grasiøs massing fremhevet på alle sider av rader med plate glass buede vinduer. Naturlig lys er maksimert, selv på grå dager.

Tschapeller, En Cornell alumnus, vet så vel som noen hvor viktig sollys er under dystre upstate vintre. Her kommer imidlertid den indre gjennomsiktigheten med en stor bytte. De sjenerøse siktlinjene på tvers av bygningen gjør det enkelt å se gjennom nivåene – en funksjon som gir en beskjedenhet utfordring for dress-wearing lånere (og double trouble for de i høye hæler).

Designet Av Wolfgang Tschapeller, ble det nye biblioteket satt inn I Rand Hall, en 1911 stål-og-murverk neoklassisk bygning på campus. De cantilevered vingene I Milstein Hall, som inneholder arkitekturstudioene, kan skimtes i bakgrunnen. Courtesy © Lukas Schaller

arkitekten, som for tiden leder Institute For Art And Architecture Ved Academy Of Fine Arts Wien, bemerket det var robust diskusjon rundt mezzanine materialer, spesielt gulv. Til slutt valgte teamet spesialproduserte stålrister fra Polens Progress Architektura med hull som var store nok til å tillate luft å sirkulere i hovedkapslingen (mer solid gulv med lignende egenskaper viste seg å være for dyrt). Det super gjennomsiktige materialet, Sa Tschapeller, utfordrer ideen om gulvet som mest stabile elementer i arkitekturen. Da jeg fortalte ham at jeg kunne se klart opp i stablene hos andre studenter, oppfordret han besøkende til å respektere hverandre-ingen krypende tillatt.

Dette er imidlertid umulig, selv for de mest samvittighetsfulle besøkende. På de enkelte skrivebord vinkelrett på stablene, for eksempel, et raskt blikk opp gir panoramautsikt gjennom nivåene og opp til taket. På multistory mezzanine trapper, som ikke kurve silkily som de gjorde i bygningens konsept gjengivelser, det er litt privatliv takket være mer solid gulv. Ellers er lånetakerne på full visning når de surfer.

Flere kvinner jeg snakket med for denne artikkelen har lagt merke til plassens upskirt potensial og justerer deres bibliotekbruk tilsvarende. «Å vite at jeg må tenke på hva jeg har på meg når jeg går inn i biblioteket, er off-putting for meg. Hva Tenkte Cornell på?»Sa Nicole Nomura, en andreårig kandidatstudent i landskapsarkitektur og byplanlegging. Nomura hadde på seg en kjole den første dagen hun besøkte, og følte seg ikke komfortabel å gå opp i stablene.

Tschapeller bekreftet at Det ikke er mulig å legge opasitet til ristene—det ville forstyrre kraftig med ventilasjonen. «Belegg på toppen av gitteret ville bokstavelig talt ødelegge prosjektet,» utdypet han i en epost. Med henvisning til bibliotekets åpenhet understreket arkitekten at » strømmen av rom og luftstrøm er avgjørende for prosjektet.»

En ny 8300 kvadratmeter fabrikasjonslaboratorium finnes i første etasje Av Rand Hall. Courtesy STV; fotografering Av Chris Cooper

Vinter kan gjøre denne porøsiteten til en skitten fare. Slushy støvler må være grundig de-crudded før du går inn for å unngå å spre rusk på andre lånere (eller verre, de dyre monografiene). Også Her understreket Tschapeller å ta vare på plassen—det burde være sunn fornuft å gjøre dine skitne sko mindre brutto før du går inn i en bygning på 21,6 millioner dollar. Det er sannsynlig at studenter, i hvert fall de i arkitektur, ikke kommer rett fra utsiden, siden studionivået TIL OMA ‘ S Milstein Hall (Institutt For Arkitektur) slår inn i biblioteket. Alle andre går inn i bygningen fra en sidedør like innenfor den opprinnelige første etasje inngangen, som nå hemmed av heiser og bad. Denne mini-lobbyen tilbyr en direkte vei inn i 8300 kvadratmeter fabrikasjonslaboratoriet, hvor fremtidige designere 3D-utskriftsmodeller og sveisestål.

selv om arkitektstudenter har rikelig med arbeidsområde, har budsjettbegrensninger og soneringsproblemer drept programmering som ville ha gitt ekstra fordel for de som gjør kunst og planlegger Cornell. Opprinnelige planer krevde carrels og book lockers, som ville ha tillatt minst noen Av College Of Art, Architecture Og Planning 700-pluss studenter å lagre trykt materiale på stedet. Restene av den ordningen er konsentrert i et seminarrom hvis vestlige vinduer rammer Sibley Hall, 1870-Tallet Second Empire building som huser høgskolens klasserom og administrative kontorer, og som kobles til det nye biblioteket via Milstein. En frekk metallisk loft For Mui Ho som ville ha sendt flere etasjer med bøker soaring heavenwards ble nixed, også. Kanskje dette ikke var en dårlig ting: I bytte for færre bøker fikk studentene en nesten 1400 kvadratmeter takdekk som er rigget for store installasjoner og okkuperbare strukturer (dette området er forbundet med en mindre utendørs terrasse i tredje etasje).

Til Tschapeller, biblioteket reading room, fabrication lab, Og Milstein studios sammen legemliggjøre tre viktige komponenter i arkitektur utdanning: design, gjør, og lesing. Det nye biblioteket forener disse praksisene vakkert, hvis ujevnt.

Audrey Wachs er journalist og nåværende kandidatstudent i by – og regionplanlegging På Cornell.

  • fra de fleste vinkler, stabler inne i Den nye Mui Ho Fine Arts Library bob litt bort fra bygningen konvolutten, en grasiøs massing fremhevet på alle sider av rader med plate glass buede vinduer.
    Velkommen Lukas Schaller

  • bibliotekets mest fremtredende trekk er hyllene i hovedetasjen, hvor over 100.000 volumer ser ut til å flyte midair over forskjøvet honeycomb stål mezzaniner. Tschapeller befestet det opprinnelige kryssbjelkeskelettet for å holde de tre etasjene med stabler.
    Velkommen Lukas Schaller

  • i første etasje er 15 semiprivate studie carrels og et databehandlingsområde.
    Høflighet STV; fotografering Av Chris Cooper

  • en frekk metallisk loft for biblioteket som ville ha sendt flere etasjer med bøker soaring heavenwards ble nixed. I stedet fikk studentene et nesten 1400 kvadratmeter takdekk som er rigget for store installasjoner og okkuperbare strukturer.
    Velkommen Lukas Schaller

DU kan også nyte «BIG Kistefos Museum Setter En» Vri » På Konvensjonelle Kunstgallerier.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.