på Cornells nye Kunstbibliotek sætter bogen standarden

Mui Ho Fine Arts Library ved Cornell University åbnede i slutningen af August. Dens stakke har en forskelligartet samling, der spænder over kunst, arkitektur og fotografering. Courtesy Kurt Lukas Schaller

i modsætning til nyere universitetsbiblioteker, der er baseret på fraværet af fysiske bøger, er Cornell Universitets nye kunst-og arkitekturbibliotek et Old-school print palace.

her sætter tryksager standarden. “Alt er skaleret til bogen,” forklarede arkitekt Ulfgang Tschapeller. “Som menneske er du ikke hovedpersonen, du er gæst mellem bøgerne.”

den nye fit-out, officielt Mui Ho Fine Arts Library, gestated i fem år på Tschapellers eponymous Vienna firma før sin bløde åbning i begyndelsen af August. Indvendigt antyder den udtryksfulde 27.000 kvadratmeter store struktur det intensive arbejde, der løftede en meget modificeret neoklassisk bygning fra 1911 i stål og murværk ind i det 21.århundrede. Mens det ydre er en spiffier version af sit gamle selv, er interiøret dramatisk omkonfigureret. Dens mest fremtrædende træk er hylderne i stueetagen, hvor over 100.000 volumener ser ud til at flyde midt i luften på tværs af forskudte bikagestål.

for at rumme alle disse bøger (som udgør mindre end halvdelen af den samlede samling) befæstede Tschapeller såvel som Den Ny York City–baserede arkitekt-of-record STV det originale tværbjælkeskelet til at rumme de tre etager med stakke. Konfigurationen inviterer klar udsigt over stueetagen, som kun afbrydes af delikat stålkabling og søjler. Fra de fleste vinkler, stablerne bob lidt væk fra klimaskærmen, en yndefuld massering fremhævet på alle sider af rækker af pladeglas buede vinduer. Naturligt lys maksimeres, selv på grå dage.

Tschapeller, en Cornell-alumn, ved lige så godt som nogen, hvor afgørende sollys er under dystre upstate vintre. Her kommer den indvendige gennemsigtighed dog med en stor afvejning. De generøse synslinjer på tværs af bygningen gør det nemt at se gennem niveauerne—en funktion, der giver en beskedenhed udfordring for kjole-iført lånere (og dobbelt problemer for dem i høje hæle).

det nye bibliotek blev indsat i Rand Hall, en neoklassisk bygning fra 1911 af stål og murværk på campus. Milstein Hall ‘ s udkragede vinger, der indeholder arkitekturstudierne, kan ses i baggrunden. Courtesy Kurt Lukas Schaller

arkitekten, der i øjeblikket er formand for Institute for Art and Architecture ved Academy of Fine Arts Vienna, bemærkede, at der var robust diskussion omkring mellemgulvet materialer, især gulve. I sidste ende valgte teamet specialfremstillede stålriste fra Polens Progress Architektura med huller, der var store nok til at tillade luft at cirkulere i hovedindkapslingen (mere solidt gulv med lignende egenskaber viste sig at være for dyrt). Det super gennemsigtige materiale, sagde Tschapeller, udfordrer ideen om gulvet som mest stabile elementer i arkitekturen. Da jeg fortalte ham, at jeg kunne se klart op i stakke på andre studerende, han opfordrede besøgende til at respektere hinanden—ingen snigende tilladt.

dette er imidlertid umuligt, selv for den mest samvittighedsfulde besøgende. Ved de enkelte skriveborde vinkelret på stablerne giver et hurtigt blik op en panoramaudsigt gennem niveauerne og op til loftet. På trappen med flere etager, som ikke kurver silkeagtigt, som de gjorde i bygningens konceptgengivelser, er der noget privatliv takket være mere solidt gulv. Ellers, lånere er i fuld visning, når de gennemsøger.

flere kvinder, jeg talte med for denne artikel, har bemærket pladsens potentiale op under nederdelen og justerer deres biblioteksbrug i overensstemmelse hermed. “At vide, at jeg er nødt til at tænke over, hvad jeg har på, når jeg går ind i biblioteket, er afskrækkende for mig. Hvad tænkte Cornell på?”sagde Nicole Nomura, en andenårig kandidatstuderende i landskabsarkitektur og byplanlægning. Nomura var iført en kjole den første dag, hun besøgte, og følte sig ikke godt tilpas med at træde op i stablerne.

Tschapeller bekræftede, at der ikke er nogen måde at tilføje opacitet til ristene—det ville forstyrre kraftigt ventilationen. “Belægninger oven på gitteret ville bogstaveligt talt ødelægge projektet,” uddybede han i en e-mail. Med henvisning til bibliotekets åbenhed understregede arkitekten, at ” rumstrømmen og luftstrømmen er afgørende for projektet.”

et nyt fabrikationslaboratorium på 8.300 kvadratmeter findes i stueetagen i Rand Hall. Høflighed STV; fotografering af Chris Cooper

vinter kunne gøre denne porøsitet til en beskidt fare. Slushy støvler bliver nødt til at blive grundigt de-crudded før de kommer ind for at undgå at sprede snavs på andre lånere (eller værre, de dyre monografier). Også her understregede Tschapeller at tage sig af rummet—det burde være sund fornuft at gøre dine beskidte sko mindre grove, før de går ind i en bygning på 21,6 millioner dollars. Det er dog sandsynligt, at studerende, i det mindste dem i arkitektur, ikke kommer lige udefra, da studieniveauet i Omas Milstein Hall (Department of Architecture building) slår ind i biblioteket. Alle andre kommer ind i bygningen fra en sidedør lige inden for den oprindelige indgang i stueetagen, som nu er hemmed ind af elevatorer og badeværelser. Denne mini-lobby tilbyder en direkte vej ind i det 8.300 kvadratmeter store fabrikationslaboratorium, hvor fremtidige designere 3D-udskriver modeller og svejsestål.

selvom arkitektstuderende har masser af arbejdsområde, dræbte budgetbegrænsninger og reguleringsproblemer programmering, hvilket ville have givet yderligere fordel for dem, der laver kunst og planlægger Cornell. Originale planer krævede carrels og bogskabe, hvilket ville have tilladt i det mindste nogle af College of Art, Architecture og Planning ‘ s 700 plus studerende at opbevare trykt materiale på stedet. Resterne af denne ordning er koncentreret i et seminarrum, hvis vestlige vinduer rammer Sibley Hall, 1870 ‘ ernes Second Empire-bygning, der huser kollegiets klasseværelser og administrative kontorer, og som forbinder til det nye bibliotek via Milstein. Et frækt metallisk loft til Mui Ho, der ville have sendt yderligere etager med bøger, der skyhøje himlen, blev blandet, såvel. Måske var det ikke en dårlig ting: I bytte for færre bøger fik eleverne et næsten 1.400 kvadratmeter tagdæk, der er rigget til store installationer og beboelige strukturer (dette område er forbundet med en mindre udendørs terrasse på tredje sal).

til tschapeller, bibliotekets læsesal, fabrication lab og Milstein studios udgør sammen tre væsentlige komponenter i arkitekturuddannelse: design, gør og læsning. Det nye bibliotek forener denne praksis smukt, hvis ujævnt.

Audrey er journalist og nuværende kandidatstuderende i by-og regionalplanlægning ved Cornell.

  • fra de fleste vinkler, stablerne inde i det nye Mui Ho Fine Arts Library bob lidt væk fra bygningskonvolutten, en yndefuld massering fremhævet på alle sider af rækker med buede vinduer i pladeglas.
    Courtesy Kirstine Lukas Schaller

  • bibliotekets mest fremtrædende træk er hylderne i stueetagen, hvor over 100.000 volumener ser ud til at flyde midt i luften over forskudte bikagestål. Tschapeller befæstede det originale tværbjælkeskelet for at holde de tre etager med stakke.
    Courtesy Kirstine Lukas Schaller

  • i stueetagen er der 15 semiprivate studievogne og et computerområde.
    høflighed STV; fotografering af Chris Cooper

  • et frækt metallisk loft til biblioteket, der ville have sendt yderligere etager med bøger, der skyhøje himlen, blev blandet. I stedet fik eleverne et næsten 1.400 kvadratmeter tagdæk, der er rigget til store installationer og beboelige strukturer.
    Courtesy Kirstine Lukas Schaller

du kan også nyde “BIG’ s Kistefos Museum sætter en “vri” på konventionelle kunstgallerier.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.